Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 2 de de febrer del 2010 | 15:40
Notícia · Política

L'ILP Televisió Sense Fronteres rep el suport institucional del Parlament

Barcelona · La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) presentada per l'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) per tal que TV3 es torni a emetre a la totalitat dels Països Catalans ha rebut aquesta setmana el suport del Parlament català. A una reunió entre el president i la junta de portaveus de la cambra, el Parlament ha anunciat el seu recolzament a la ILP en tràmit, coneguda com Televisió Sense Fronteres, que reclama també un espai de comunicació de les llengües basca i gallega.

La cambra catalana ha volgut destacar la "rellevància dels motius que la impulsen", i ha mostrat la seva voluntat de "promoció i protecció de la nostra cultura", una tasca que el Parlament ha considerat "convenient" per tal que les llengües oficials, regionals o minoritàries estiguin protegides en la implementació final de la televisió digital.

Televisió Sense Fronteres comptava el passat mes de novembre amb el suport de 170.000 signatures, una xifra que encara queda lluny de les 500.000 necessàries perquè la iniciativa pugui ser aprovada a les corts a Madrid. La mateixa plana web de Televisió Sense Fronteres proporciona informació sobre la localització dels punts de recollida de signatures al Principat, a les Illes Balears, i al País Valencià.

La iniciativa legislativa popular compta amb figures destacades dins la seva comissió promotora com els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall, i Joan Laporta, Daniel Sánchez Llibre, Carles Santos, Xavier Mariscal o Antoni Tàpies, entre d'altres.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat