Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de de maig del 2016 | 12:23
Notícia · Política catalana

Mor, Ramon Llumà, un referent de l'independentisme

En les èpoques en les que ésser independentista i estar, a la vegada,  en la primera línia política, era un miracle Ramon Llumà va entendre que calia fer escola i juntament amb Max Cahner, Josep Benet, Salvador Cardús, Vicenç Villatoro i Miquel Sellarès va posar en marxa unes jornades anomenades "A la fi del segle XX".

Unes jornades en les que hi van participar 150 quadres que  incloïen la pluralitat política del país centrades en el desacomplexament nacional i en les que es va prioritzar les noves generacions. 

Llumà, doncs, ha estat una peça funamental des del món comarcal  que van fer possible la creació d'estructures de resistència que anys després han donat els seus fruits i que ens han conduit a la situació actual en la que l'independentisme és la força majoritària.

Ramon Llumà va ser el primer alcalde de Solsona de la democràcia (1979-2003). La seva trajectòria política també es va adscriure al Consell Comarcal del Solsonès, del qual en va ser el primer president, i al Parlament de Catalunya, on va ser diputat entre el 1999 i el 2003. Llumà va morir ahir  dimarts al migdia als vuitanta anys  després de no superar una llarga malaltia.

Ramon Llumà gràcies pels teus serveis i per ser una referència per a tots nosaltres. 

Miquel Sellarès

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat