Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 26 de de gener del 2016 | 11:41
Notícia · Política catalana

L'acostament entre Convergència i Demòcrates de Catalunya, congelat

La refundació de Convergència, el relleu a l'alcadia de Girona i la formació del Govern tensen les relacions entre les dues formacions polítiques. Després de concórrer junts a les eleccions generals del 20-D, dirigents de Convergència i Demòcrates de Catalunya descarten, per ara, una hipotètica fusió.

Pel que sembla, les dues formacions sobiranistes s'han distanciat, sobretot, per tres motius. El primer, la refundació de Convergència, que finalment no es dissoldrà, i que quedarà en mans d'Artur Mas i de Francesc Sànchez, com a home fort del partit, després de la marxa de Rull. Des de Demòcrates els retreuen que només serà un "maquillatge de vella política". En segon lloc, el relleu a l'alcaldia de Girona. Demòcrates de Catalunya no veia de bon ull que el número 19 de la llista de CDC, Albert Ballesta, fos el substitut de Puigdemont i van arribar a temptejar ERC per saber si els donarien suport en cas de presentar el seu candidat. I el tercer motiu que ha distanciat CDC de Demòcrates ha estat la formació del nou Govern. Núria de Gispert pressionava perquè Antoni Castellà ocupés la conselleria d'Empresa i Ocupació, però finalment Mas es va decantar per Jordi Baiget, un home de la seva màxima confiança.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat