Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 21 de de setembre del 2016 | 13:47
Notícia · Política catalana

El Washington Post publica un article titulat "Catalunya es veu a si mateixa com la nació estat del futur"

El Wasington Post publicava ahir un article dedicat al Procés català. Així, el periodista Ishaan Tharoor explica com centenars de milers de persones van tornar a sortir al carrer durant la Diada com ja havien fet "en els darrers anys" i afirma que el "moviment independentista continua pressionant" tot i

"resolta oposició del govern espanyol" i com "els polítics catalans aspiren a celebrar un referèndum oficial sobre la independència el 2017".

El periodista cita diverses declaracions fetes darrerament pel president Puigdemont on aquest afirmava que "si el govern espanyol no permet un referèndum acordat l'any 2017 Catalunya tirarà endavant les seves pròpies eleccions constituents" tot i que també destaquen que aquest preferiria no aplicar "unes mesures unilaterals i potencialment desastibilitzadores".

També destaca Tharoor les paraules del conseller d'Afers Exteriors català, Raül Romeva en les que aquest afirmava 'El que estem demanant és que Catalunya esdevingui un estat del segle XXI, no pas en un estat anacrònic del segle XIX o XX', diu Romeva" i " que el fet que Catalunya decieixi si vol o no ser un estat és inevitable". El periodista posa de manifest,d'altra banda, les decalaracions de Romeva on aquest explica que "el 37% de la població catalana va nèixer fora d'aquesta incloent-lo a ell mateix i com això fa que el moviment sobiranista català sigui un moviment multicultural de fons" i que "Els refugiats i els emigrants formen part de l'ADN de la cultura i la societat catalana'.


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat