Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 6 de de juliol del 2016 | 10:37
Notícia · Política catalana

"El problema d'un referèndum és que ha de ser vinculant per a les dues parts, i l'estat espanyol no ho vol"

Xavier Domènech, líder d' En Comú Podem no creu que "el RUI sigui el desllorigador de la situació actual. És una proposta que ens pot retornar fàcilment al 9-N", ja que afirma "El problema d'un referèndum és que ha de ser vinculant per a les dues parts, i l'estat espanyol no ho vol".

Així, ho ha manifestat en una entrevista a l'Ara on també ha dit que creu que una sortida a  la situació actual seria "anar cap a unes eleccions constituents i obrir un procés constituent. Permetria incloure gent que diu que definir aquest país no vol dir separar-se de la resta de l'Estat. I a la vegada una acumulació de forces per transformar també la situació d'Espanya".

Sobre el procès d'independència Domènech assegura que "ens va dir que en 18 mesos hi hauria independència. Ho veig complicadíssim perquè no s'avança amb passos concrets. Catalunya ha de fer un procés constituent que li permeti construir-se en un espai sobirà propi, però no participarem de fugides endavant".

I pel que fa a si aspiren en un futur a  configurar un govern d'esquerres amb ERC ha mantingut  que "ERC ha fet una aposta estratègica de treball unitari amb Convergència. A nosaltres ens pertoca una altra cosa, construir aquest espai de l'esquerra nacional, sobiranista però no subordinada a altres cultures polítiques".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat