Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 7 de d'octubre del 2011 | 16:20
Notícia · Política catalana

Carretero: "És l'hora d'arribar a acords entre tots els independentistes"

El dirigent de Reagrupament afirma que cal aprendre a "treballar per sumar, no per dividir", i a evitar les baralles pels lideratges.

A menys de dos mesos pel 20-N, el president de Reagrupament, Joan Carretero, ha volgut fer una crida a la unitat de l'independentisme en un article publicat a l'AraGirona. Carretero no s'ha referit directament a les negociacions amb Esquerra per concórrer als comicis, amb una fórmula en què ERC mantindrà les sigles i anirà acompanyada d'una plataforma de suport en què, sinó hi ha cap novetat inesperada, hi haurà RCat però no SI. Però el dirigent sí que ha apostat per "sumar" i evitar disputes "per ximpleries" o pels "lideratges" que, això sí, "han de ser àmpliament reconeguts i acceptats".

En aquest sentit, l'exconseller ha recordat que actualment, és Convergència el partit que hi ha situat en la "centralitat política", presentant-se "amb l'etiqueta de partit 'moderat', cosa que vol dir que mai no s'arrisquen, que sempre fan allò que més convingui, sense que quedi mai clar a qui serveixen [...] és a dir, fan sempre tot allò que agrada al seu electorat sense avançar mai cap a enlloc".

En aquest sentit, Carretero ha afirmat que cal  que l'independentisme aprengui de CiU "algunes coses", com la capacitat que té per sumar i, en canvi, és necessari rebutjar "tot allò que no es pot acceptar": "nosaltres no ens deixem comprar, mai els interessos personals no han de perjudicar els del país i sempre defensarem la necessitat de regenerar la política catalana", ha conclòs el dirigent.

En l'escenari actual –"el país davalla"- Carretero ha considerat que és "l'hora d'arribar a acords entre tots els independentistes, és l'hora de deixar de subsistir com a poble i de guanyar la nostra llibertat".

El dirigent continua, doncs, amb el discurs que va encetar després de la patacada electoral que va patir la formació el passat 20-N. Carretero va afirmar aleshores que ERC havia de ser el pal de paller de l'independentisme i, tot i que en un principi havia descartat la possibilitat que la seva formació es presentés a les municipals, va acabar arribant a pactes preelectorals amb els republicans en diverses poblacions. Uns pactes que, pel que sembla, s'estendran també a les eleccions estatals.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat