Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de juliol del 2014 | 19:23
Notícia · País Valencià

45.000 signatures en 2 mesos per una ràdio i televisió públiques en valencià

La ILP per una ràdio i televisió públiques en valencià es troba a tan sols 5.000 signatures d'arribar a l'objectiu mínim per ser presentada a les Corts Valencianes. La iniciativa és conseqüència de l'alarmant regressió de drets lingüístics que estan vivint els ciutadans del País Valencià.

Barcelona · La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una ràdio i una televisió públiques i en valencià ha aconseguit recollir 45.000 signatures en només dos mesos, una resposta que ha estat valorada molt positivament pels promotors de la iniciativa.

L'esmentada ILP, nascuda com a revulsiu social al desolador panorama polític, educatiu i social del País Valencià quant a llengua pròpia, és l'evidència la voluntat de la ciutadania de participar per posar en marxa uns mitjans de comunicació públics i "capaços d'exportar la imatge dels valencians a l'exterior" segons els promotors.

L'últim gruix de signatures s'ha recollit en un acte que ha tingut lloc aquesta mateixa setmana al Centre Instructiu Musical de Benimaclet, a València, on els fedataris han fet lliurament de centenars de plecs firmats. L'objectiu marcat pels mateixos promotors és el d'arribar a les 50.000 signatures necessàries per a superar l'exigència de la llei que permetrà dur la iniciativa ciutadana a les Corts Valencianes, on s'hauria de debatre posteriorment.


Podeu consultar de manera completa el document de la ILP presentat el passat febrer a la secció Documents de Tribuna.cat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat