Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 22 de de maig del 2014 | 19:18
Notícia

"El pacte entès com a poder votar i decidir és el punt clau"

"No espero res d'Espanya, ja fa temps, només hem d'esperar una oposició frontal i radical. Necessitem mentalitat guanyadora, només podem guanyar si mantenim una mentalitat positiva".

El director del Born Centre Cultural ha estat entrevistat a TribunaTV dins del cicle Reptes 2014, una sèrie d'entrevistes a diferents personalitats destacades del món polític, social, cultural i intel·lectual de Catalunya.

Torra ha destacat que l'actual procés de transició nacional que viu el país és el contrari d'allò que va passar el 1714: "El 1714 va ser la destrucció d'una sobirania, ara vivim la construcció". L'entrevistat ha sentenciat que la societat catalana té el punt de "maduresa" necessari degut als anys de democràcia que s'han viscut i que "un cop recuperades la quota d'institucions i d'autogovern, lògicament la societat acaba per voler preguntar si es vol la plena sobirania o no".

Sobre les properes eleccions europees del 25 de maig, Quim Torra ha dit que ell era dels partidaris d'una candidatura unitària però els partits han decidit que no. "Ja ho veurem com acaba. Tot i això, no sento que cap dels líders polítics es faci enrere. La meva confiança és total".

L'entrevistat ha dit, sobre la consulta, que tot sembla indicar que arribarem a la convocatòria dun referèndum sota una legalitat catalana, i ha sentenciat que el full de ruta és votar el 9N: "Anem avançant, pensar que no votarem és fabulós per tenir un pla B però hem de seguir surfejant per a aconseguir tot el possible el 9N".

"Margallo va amenaçar amb un nou 1714 --ha recordat--, i això és d'una mesquinesa terrible. No espero res d'Espanya, ja fa temps, només hem d'esperar una oposició frontal i radical. Necessitem mentalitat guanyadora, només podem guanyar si mantenim una mentalitat positiva.El pacte entès com a poder votar i decidir és el punt clau. La lluita per poder votar és el mínim comú denomiador d'una societat democràtica i madura".

Podeu veure l'entrevista a la secció TribunaTV.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat