Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de maig del 2011 | 18:42
Notícia · Madrid

El president del Constitucional nega que el tribunal estigui polititzat

"Dir que hi ha criteris partidistes i que hi ha mandats dels partits polítics és un abisme i atempta contra la independència dels magistrats", afirma Pasqual Sala.

El president del Tribunal Constitucional, Pascual Sala, ha defensat aquest divendres la imparcialitat dels magistrats a l'hora d'elaborar la sentència de l'Estatut de Catalunya. No és sorprenent el corporativisme de Pasqual, que ha passat per alt el sistema d'elecció dels magistrats, un canvi de 'cromos' dels dos partits majoritaris de l'Estat, que proposen a membres de la seva branca per assegurar-se majories que recolzin les seves tesis.

Sala, seguint amb la seva defensa del paperàs del TC respecte l'Estatut, ha explicat que malgrat que els membres del TC "tenen ideologia com tothom", mai han tingut cap mena de "dependència partidària". "El TC decideix sempre d'acord a la Constitució i a la seva Llei orgànica sense cap altra consideració política", ha dit. "Els magistrats del TC tenen naturalment llibertat ideològica", ha dit, "però d'aquí a afirmar dependències partidàries i que hi ha mandats dels partits polítics és un abisme i atempta contra la independència dels magistrats".

Sobre els més de quatre anys que el Constitucional ha estat deliberant per dictar sentència sobre l'Estatut, Sala ha explicat que es devia a la importància de la qüestió que el TC tenia sobre la taula i també a les recusacions de magistrats que es van allargar un any i mig.

Treu ferro a les discrepàncies entre TS i TC sobre Bildu
Sala ha tret ferro a les diferències entre el Tribunal Constitucional i el Suprem sobre Bildu després que els magistrats del TC corregissin els seus companys del Suprem i permetessin que la formació fos present a les eleccions del 22-M. Sala ha recordat que en 30 anys tan sols s'han produït criteris contradictoris en quatre ocasions.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat