Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 24 de de novembre del 2011 | 19:15
Notícia · Llengua

Sentències redactades en català: del 20 al 14%

Juristes per la Llengua ha denunciat l'alertant descens de la presència de llengua pròpia a les sentències de Catalunya: del baix 20% fins a un ínfim 14% en els darrers cinc anys.

Barcelona · L'ús escrit del català per part de jutges i magistrats va cada cop més de baixa. En els últims cinc anys, les sentències redactades en català han descendit del 20 al 14%, la qual cosa deixa un panorama monolingüe a la justícia catalana. El 85,5% de les sentències redactades l'any 2010 han estat en llengua castellana, una tendència que prové del 2005, quan les sentències en català havien augmentat lleugerament.

Aquestes són les principals dades que se'n destaquen de les darreres Jornades 2011organitzades per l'Associació Juristes per la Llengua, una entitat a favor de la promoció i ús de la llengua catalana en l'àmbit de la justícia. Les jornades, celebrades el passat 18 de novembre, han evidenciat que l'ús de la llengua pròpia ha anat disminuint any rere any fins a un preocupant 14% de presència del català.

Les dificultats i traves per utilitzar la llengua catalana en l'àmbit de la justícia ja han estat denunciades pel Comitè d'Experts del Consell d'Europa, encarregat d'avaluar el compliment de la Carta Europea de les Llengües Minoritàries. En aquest aspecte, diverses entitats ─d'entre elles la Plataforma per la Llengua─ han pogut comprovar com l'Estat espanyol no expressa la voluntat de facilitar l'ús i la presència de la llengua catalana en l'àmbit de la justícia.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat