Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 14 de de novembre del 2013 | 17:54
Notícia · Llengua

Llengua catalana: normalització no consolidada però ús creixent

La persecució de la llengua catalana al propi territori, un cas únic a tot el món, no és suficient per a fer retrocedir l'ús del català. Amb tot, la normalització lingüística és encara un objectiu no assolit, segons l'estudi Informe sobre la situació de la llengua catalana (2012) elaborat per la Xarxa CRUSCAT de l'IEC.

Barcelona · Aquesta setmana s'ha presentat l'Informe sobre la situació de la llengua catalana durant l'any 2012 elaborat per la Xarxa CRUSCAT de l'IEC, per encàrrec d'Òmnium Cultural i la Plataforma per la Llengua.

Les principals conclusions de l'estudi destaquen la greu situació adversa que viu la llengua al propi territori i els atacs des de l'àmbit polític al català els quals, amb tot, no han aconseguit fer retrocedir l'ús de la llengua pròpia.

L'Informe sobre la situació de la llengua catalana (2012) també indica que el context sociopolític hostil del 2012 no va ser suficient per a assolir la xifra dels deu milions de parlants (10,1 milions): això significa que un 72,4 % de la població de la comunitat lingüística parla català.

Per altra banda, 12,8 milions de persones declaren entendre la llengua catalana (91,7 %) i 7,3 milions diuen que la sabien escriure (52,6 %). Tot i això, segons l'Informe, es mantenen profunds desequilibris territorials accentuats per les ofensives polítiques contràries al català i el setge legislatiu. Podeu consultar la totalitat del document clicant aquí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat