Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 23 de de juliol del 2013 | 13:48
Notícia

L'ANC i Òmnium demanen celeritat al govern amb la consulta

Les entitats han lamentat que la Llei de Consultes és una norma que "arriba tard" i han recordat que el poble "s'ha avançat i fa temps que l'espera".

Barcelona · Muriel Casals, presidenta d'Òmnium Cultural, i Carme Forcadell, presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han comparegut aquesta setmana al Parlament per a demanar una Llei de Consultes amb resultats vinculants i la màxima celeritat per poder convocar la consulta al més aviat possible.

Ambdues entitats han expressat a la Comissió d'Afers Institucionals amb relació al Projecte de llei de consultes populars no referendàries que la voluntat dels catalans de poder decidir lliurement el seu futur ja va ser expressada amb les consultes sobre la independència que es van celebrar a més de la meitat dels municipis del país. "Per a nosaltres sobirania i democràcia van indefectiblement unides" ha explicat Forcadell.

Tot i això, ambdues presidentes han destacat que la Llei de Consultes és una norma que "arriba tard" i han recordat que el poble "s'ha avançat i fa temps que l'espera". En aquest sentit, Forcadell ha dit que la consulta s'hauria de fer "com a molt tard el 31 de maig del 2014" i ha demanat al Parlament que "s'afanyin per convocar-la".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat