Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de d'octubre del 2015 | 13:56
Notícia

La Defensora del Poble Europeu assegura que els tractats no preveuen cap procediment en cas de secessió

La Defensora del Poble Europeu, Emily O'Reilly, adverteix que "qualsevol declaració dels membres de les institucions comunitàries" sobre la independència de Catalunya només "reflecteix la seva opinió personal i no el posicionament oficial".

En una carta a eurodiputats catalans, a la que ha tingut accés l'ACN, el cap de gabinet d'O'Really, Aidan O'Sullivan, assegura que "els Tractats no preveuen cap procediment davant d'una potencial secessió de part d'un territori d'un estat membre" i encara va més enllà afirmant "els advertiments de Brussel·les dient que una Catalunya independent restaria fora de la UE i hauria de tornar a demanar-hi l'ingrés són només una 'opinió personal i no la posició oficial de la institució'"


Totes aquestes afirmacions són extretes del bescanvi de cartes entre eurodiputats catalans i d'Aidan O'Sullivan. Els eurodiputats catalans havien denunciat a la Defensora del Poble Europeu l'escàndol per la suposada manipulació d'una resposta de Juncker sobre Catalunya, només cinc dies abans de les eleccions. 'Ja sigui un cas d'error humà o alguna altra interferència al més alt nivell, aquest fet hauria de ser de gran preocupació', hi deien. Els eurodiputats li han demanat una reunió, en què també volen fer-li arribar les queixes de 'desenes de milers de ciutadans catalans que viuen a la UE i que no van poder votar el 27-S' per culpa de la 'mala pràctica de l'administració espanyola i la reconeguda manca d'esforç del govern espanyol per resoldre aquest problema'. Es tractaria dels següents euodiputats: Ramon Tremosa (CDC), Josep-Maria Terricabras i Ernest Maragall (ERC-NeCat), Ernest Urtasun (ICV) i Francesc Gambús (UDC).

De moment O'Reilly no es reunirà amb els eurodiputats catalans perquè no "veu motius suficients" per fer-ho i pel que fa als problemes que van tenir els catalans residents a l'exterior per exercir el seu dret a vot ho consideraria "una qüestió estatal".

En una segona carta, Tremosa, Terricabras, Maragall, Urtasun i Gambús responen a O'Reilly que les explicacions que els ha donat Juncker són 'molt insuficients'. I insisteixen: 'Afegir un paràgraf sencer, amb una redacció que clarament no reflecteix el vocabulari que s'acostuma a fer servir a Brussel·les, no ens sembla que sigui un error humà, sinó una manipulació seriosa que pretén influir en una elecció política crítica.' Així mateix, li reiteren la petició de reunir-s'hi.


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat