Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 24 de d'octubre del 2011 | 18:10
Notícia · Internacional

Tret de sortida a la campanya pel referèndum d'independència a Escòcia

Escòcia viu a partir d'aquesta setmana una campanya sense precedents a favor del referèndum per la independència: l'SNP d'Alex Salmond compta amb una donació de 918.000 lliures i es proposa, entre d'altres, celebrar-lo entre el 2014 i 2015.

Alex Salmond

Font: ACN · L'independentisme ja consolidat a l'Escòcia i que lidera a dia d'avui Alex Salmond ha començat, aquesta setmana, la campanya a favor de la celebració del referèndum per la independència, marcada per a finals d'aquesta manteixa legislatura. L'SNP ha assegurat que la campanya serveix per treballar  tant dur com sigui possible en el sentit d'aconseguir una majoria a favor del 'sí' per una Escòcia sobirana independent.

El partit independentista ha proposat una data orientativa per a la celebració del referèndum sobre la independència: a finals d'aquest mandat, és a dir, el 2014 o 2015. El primer ministre escocès, que el passat maig va aconseguir majoria absoluta, ha rebutjat, d'aquesta manera, les propostes de l'oposició, que instaven el govern a fer un referèndum sobre la independència d'Escòcia de manera immediata.

La campanya a favor del referèncum a Escòcia compta amb 918.000 lliures (més d'un milió d'euros) de finançament, una quantitat que el partit independentista ha aconseguit a través d'una donació del poeta escocès Edwin Morgan, que va morir l'agost del 2010.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat