Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de de novembre del 2011 | 17:38
Notícia · Illes Balears

L'OCB denuncia la ilegalitat de les emissions només en castellà d'IB3

L'entitat ha recordat a través del seu portal que la liquidació del català com a llengua de les pel·lícules i les sèries a IB3 contravé la Llei de Normalització Lingüística i la Llei d'IB3.

Barcelona · L'Obra Cultural Balear ha manifestat aquesta setmana la seva sorpresa davant el fet que IB3 hagi emès algunes pel·lícules doblades només en castellà i en l'idioma original. L'OCB ha demanat a l'actual direcció de l'emissora pública que treballi per a la protecció del dret dels ciutadans de gaudir de tots els continguts televisius en català. En aquest sentit, l'entitat ha denunciat que aquesta decisió del Govern Bauzá no s'adiu al compliment de la Llei de Normalització Lingüística i de la Llei d'IB3.

Amb l'arribada de la TDT, hi ha més de cinquanta canals de televisió, dels quals tan sols sis emeten íntegrament en llengua catalana

L'entitat cultural també ha recordat a través d'un comunicat que fa un any es va establir a IB3 un sistema dual que permet als telespectadors triar si volen veure els films en català, en castellà o en versió original. És per això que l'OCB ha recordat que l'existència d'una cadena pública de les Balears només està justificada si emet tota la seva programació en la llengua pròpia, i si els seus continguts serveixen per a vertebrar la societat de l'arxipèlag.

L'entitat també ha recordat que, amb l'arribada de la TDT, hi ha més de cinquanta canals de televisió, dels quals tan sols sis emeten íntegrament en llengua catalana, una desproporció que obliga les institucions de Balears a fer grans esforços per augmentar el nombre d'hores televisives en català. L'OCB, finalment, ha insistit a la direcció d'IB3 que revisi el seu funcionament i eviti els errors dels darrers dies. L'OCB es reunirà properament amb Jacobo Palazón per fer-li arribar aquesta preocupació.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat