Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 7 de d'octubre del 2011 | 17:56
Notícia · Illes Balears

Bauzá deixa monolingüe la premsa de les Illes

El PP ha trencat definitivament el consens entre les forces polítiques creat des dels anys vuitanta en matèria de llengua a les Illes Balears i deixa la premsa sense presència de la llengua pròpia.

Primer ha estat el requisit de coneixement del català per a l'accés al cos de funcionaris públics. Després el tancament de Ràdio i Televisió de Mallorca. Tercerament, l'amenaça de valencianitzar les aules de les Illes. Posteriorment l'eliminació del Consorci per al Foment de la Llengua Catalana (COFUC), una eina eina molt positiva per a l'organització i realització de cursos de català per a adults. I ara la cancel·lació de les ajudes del Govern de les Illes tant a la premsa com als dinamitzadors lingüístics.

El Govern de Bauzá està consumant l'atac més greu a la llengua pròpia que viuen les Illes des de la democràcia. Aquesta setmana ho ha corroborat l'últim Butlletí Oficial Illes Balears (BOIB), on s'ha fet púiblica la cancel·lació de les ajudes a la premsa en català a les Illes i als programes de dinamització lingüística. La justificació d'aquesta decisió respon, segons informa el mateix document, a la obligació de "garantir els recursos suficients per atendre les necessitats bàsiques dels col·lectius més desfavorits". Les ajudes cancel·lades sumen uns tres-cents mil euros.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat