Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 de d'octubre del 2008 | 14:19
Notícia · Història

Com gestionar i recuperar la nostra memòria històrica?

Barcelona · Sota el nom "La ciutat i la memòria democràtica", se celebraran unes jornades per debatre un dels aspectes en què menys s'ha aprofundit pel que fa a la recuperació de la nostra memòria històrica més recent: la gestió pública que s'ha de fer dels espais de memòria col·lectiva vinculada a la tradició democràtica i antifeixista. L'acte, que se celebrarà els propers 20 i 21 de novembre, ha estat promogut pel Centre de Treball i Documentació (CTD), entitat sorgida de l'antifranquisme que vol fomentar la confluència de moviments socials, i per Desafectos, un grup d'historiadors, en el marc de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya. 

 

Les jornades, obertes a tothom, acoten el debat en l'àmbit de la ciutat de Barcelona, però fugen dels localismes: els organitzadors pretenen que en sorgeixin propostes que puguin "esdevenir referències per a la definició de polítiques públiques de gestió dels espais de la memòria en àmbits urbans a Catalunya i a l'Estat". Així, durant dos dies, els participants intentaran trobar solucions a qüestions com, per exemple, quina implicació ha de tenir la societat civil en la gestió d'aquests espais, o quina interrelació ha d'haver-hi amb els diferents projectes museístics existents a Catalunya.

 

 Els diferents col·loquis i xerrades de les jornades aniran a càrrec d'historiadors i membres del teixit col·lectiu i associatiu català, com el vice-president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, Albert Recio, o el president de l'Associació Catalana d'ex-presos polítics Enric Pubill.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat