Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 29 de d'octubre del 2015 | 13:00
Notícia

Gifreu:"El nou discurs republicà"

En un article al Punt Avui el professor de la UPF Josep Gifreu  afirma que "El qüestionament del rol de la monarquia es fa cada dia més present en el debat públic a Catalunya" i ens explica les raons d'aquest qüestionament.

Així assegura Gifreu "A mesura que creix el distanciament entre la corona espanyola i la voluntat possiblement ja majoritària dels catalans i catalanes per la independència, progressa també el discurs favorable als valors republicans. Un corrent d'opinió que es genera i es vehicula a través de molts mitjans de comunicació i a través de les xarxes socials".

I a mode de conclusió es pregunta  "l'evolució del catalanisme polític, després del 9-N i del 27-S, ¿no porta a pensar en una nova fase de transició que, sense abandonar els trets identitaris tradicionals, es proposa d'incorporar valors i corrents d'opinió obertament republicans, no necessàriament "nacionalistes"? ¿No és aquesta la condició per sumar al nou projecte de país una àmplia majoria social?"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat