Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 19 de d'octubre del 2011 | 18:26
Notícia · Euskal Herria

Martxelo Otamendi assegura que l'absència de l'executiu és el ridícul més gran que ha fet mai un govern basc"

El director del diari Berria critica Patxi López per no assistir a la Conferència Internacional, assegura que "el  nou escenari és encara més irreversible", i assegura que l'anunci d'ETA serà "absolutament defintiu".

Martxelo Otamendi és una veu destacada per parlar del conflicte basc. Ell, de fet, ha estat víctima de la violència derivada d'aquest conflicte, tot i que el discurs oficial tan sols reconegui les d'un cantó. Otamendi va ser detingut i torturat quan era director del diari Egunkaria acusat de càrrecs ficticis per haver comès el pecat de dirigir l'únic diari escrit íntegrament en basc.

El periodista ha analitzat la recent Conferència Internacional per a la resolució del conflicte afirmant que ha fet "encara més irreversible" el nou escenari, i que "el que es preveu que vingui per part d'ETA ja no el farà irreversible, sinó absolutament definitiu". En aquest sentit, el periodista ha explicat que creu que l'anunci d'ETA –"no té sentit que hagin vingut a la conferència persones tant importants si no tenen les garanties que ETA respondrà de manera positiva"- arribarà abans del 20-N. Otamendi també ha explicat que no preveu escissions, tal com va passar amb l'IRA a Irlanda del Nord, ja que un dels motius pel qual el procés està sent tant "tranquil i pausat" és perquè es pretenia "que fos un moviment uniforme i que tothom anés a la mateixa direcció i a la mateixa velocitat".

El director de Berria també ha qualificat com "el ridícul més gran que ha fet mai un govern basc" el fet que l'executiu de Patxi López no fos present en la Conferència. "Em sembla una falta de respecte i una vergonya", ha afegit, per concloure que "els bascos no havíem fet mai un ridícul internacional d'aquesta manera".

Sobre els grans partits estatals, Otamendi s'ha mostrat "convençut que el govern espanyol ha donat l'OK definitiu" a la delegació internacional, mentre que del PP ha dit que "està fent el seu paper", "collats per la dreta mediàtica i les víctimes".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat