Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 28 de de gener del 2016 | 12:31
Notícia · Euskal Herria

A dos mesos de l'excarceració d'Otegi

Quan falten dos mesos justos perquè Arnaldo Otegi surti de la presó la política basca es prepara per a la seva tornada. Otegi ha estat sis anys a la presó complint condemna  per integració a ETA en relació al cas Bateragune. A la seva sortida Otegi  té previst reunir-se amb la seva família a Elgoibar però també tornar a la política basca i a liderar Sortu.

Otegi de fet és secretari general d'aquesta formació. el que no queda clar és si el seu paper serà a primera línia ja que té pendent una inhabilitació per la qual no podria ocupar un càrrec públic fins l'any 2021. Això és, almenys, el que l'Audiència Nacional va resoldre però que ara està pendent d'un recurs davant del Tribunal Suprem. Més enllà de les limitacions que imposi la justícia, però, la decisió dependrà d'ell i d'EH Bildu.

La seva advocada, Jone Goirizelaia, sosté  que aquest veto polític no tindrà efectes reals ja que tant el Codi Penal com la jurisprudència del Tribunal Suprem indiquen que la inconcreció a l'hora d'especificar a quins càrrecs es referiria la sentència impossibilita que la inhabilitació es porti a la pràctica. (Hi ha un precedent el cas d'Iker Casanova que tot i estar inhabilitat exerceix com a diputat des del 2014).

Així les coses i tot i que el ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, ha admès que s'estan buscant els mecanismes legals que facin possible la inhabilitació d'Otegi la realitat és que aquest podria convertir-se en candidat a lehendakari aquest mateix any.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat