Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 16 de de maig del 2012 | 19:05
Notícia · Euskal Herria

19 de maig: Euskal Herria es prepara per una de les mobilitzacions més mutltitudinària

Advocats, polítics, cantants, actors, escriptors, esportistes, periodistes, sindicalistes i altres agents de la societat basca han donat suport a les mobilitzacions que el moviment Herrira ha convocat pel 19 de maig a favor dels drets dels presos polítics bascos.

El moviment Herrira ha presentat a Bilbo una llarga llista d'adhesions a les mobilitzacions que durà a terme el 19 de maig en barris, pobles i ciutats d'Euskal Herria per exigir que es compleixin els drets dels presos polítics bascos.

Entre els signants destaquen l'alpinista Alex Txikon, el pilotari Aitor Zubieta, el dramaturg Alfonso Sastre, la jutge Garbiñe Biurrun, l'actor Gotzon Santxez, l'escriptor Jon Arretxe, els músics Eñaut Elorrieta i Kepa Junkera, el professor Koldo Zuazo o l'expresident de Kontseilua Xabier Mendiguren.

Els membres d'Herrira han expressat a través d'un comunicat la seva demanda de posar fi al sofriment, i han exigit als governs espanyol i francès que "es comprometin amb els drets humans i amb la pau, sense barrejar els drets amb altres debats polítics". Després de recordar els accidents de trànsit que van patir diversos familiars aquesta passada setmana, els organitzadors han exigit "acabar amb la dispersió" i "complir la llei".

Durant la compareixença han ressaltat que són els governs espanyol i francès els que tenen a les mans "el pas al respecte dels drets dels presos". "Els demanem que facin el pas, donant una resposta positiva a les expectatives de la majoria de la societat basca i als requeriments del procés de pau" han dit. En aquest sentit, han fet una crida a la societat basca a "seguir sumant voluntats".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat