Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 9 de de setembre del 2014 | 20:23
Notícia

"El problema és l'actitud de l'Estat"

Dins del cicle d'entrevistes Reptes 2014, aquesta setmana TribunaTV ha entrevistat en exclusiva Vicenç Villatoro, escriptor i periodista, qui ha assegurat que el problema que rau al fons del procés català és "l'actitud de l'Estat espanyol".

Barcelona · Vicenç Villatoro ha sentenciat a l'entrevista a TribunaTV que el procés català "és irreversible" perquè "la voluntat de ser és irreversible": "Després de la transformació demogràfica més gran de l'Europa occidental, els catalans encara hi som. La voluntat de ser és irreversible". 

L'escriptor ha defensat que la majoria social sobiranista "hi és" actualment a Catalunya perquè és una majoria "que creu que els catalans hem de decidir el nostre futur" i ha matisat que aquesta majoria té diferents fronts d'opinió perquè "és amplíssima". 
La feblesa de l'unionisme és la seva poca penetració en les classes mitjanes"
L'entrevista a Vicenç Villatoro s'inclou dins del cicle d'entrevistes Reptes 2014 de TribunaTV, en el qual també s'hi ha entrevistat l'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras.

Villatoro també ha assegurat que "el catalanisme ha estat fonamentalment format per les classes mitjanes" i per això és "molt fort" a Caatlunya, i ha posat l'èmfasi en exemples paral·lels: "Fixem-nos que els nacionalismes només han estat forts en països on hi ha hagut una dreta i una esquerra nacionalista. La força del catalanisme són les classes mitjanes i la feblesa de l'unionisme és la poca penetració en les classes mitjanes".

Finalment l'entrevistat ha denunciat que el "problema és l'actitud de l'Estat": "El problema del castellà a Catalunya no és que sigui la llengua de molts catalans a Catalunya, això és fantàstic! El problema és que [el castellà] és la llengua de l'Estat. Algunes actituds procedeixen de la prepotència de la força de l'Estat". 

Podeu veure l'entrevista sencera a l'apartat TribunaTV de Tribuna.cat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Entrevista · Nació Digital
Junqueras: "Per respecte al Pacte Nacional pel Referèndum, donem-li temps abans de fixar data"
Recull de premsa · Política
Villatoro: "Pot haver-hi un patriotisme on la diferència no genera jerarquia −però sí orgull− i on la màxima expressió d'amor a la pàtria és situar-la en el món"
Notícia · Política catalana
Elena: "Jo em concentro en la grandesa d'un país que és capaç de poder tenir un projecte col·lectiu com és el de la deliberació del seu futur com a país"
Notícia · Política catalana
A l'Estat espanyol no hi ha separació de poders i aquesta minoria secularment incrustada al poder no concep cap idea d'Espanya que no sigui la pròpia"
Recull de premsa · Política catalana
Villatoro: "L'altaveu espanyol"
Recull de premsa · Política catalana
Villatoro: "En aquest país ja no hi ha Convergència, però hi ha convergents"
Entrevista · Política catalana
Forcadell: " Crec que la judicialització de la política va en contra de la democràcia i que tots els demòcrates s'hi han de sentir implicats"
Entrevista · Política catalana
Tresserras: "Aquest 2017 això farà un tomb cap a una banda o l'altra; no veig que allargant-ho millorin gaire les nostres oportunitats"
Entrevista · Nació Digital
Marta Rovira:"Valorem aprovar la llei de transitorietat i convocar el referèndum el mateix dia"
Recull de premsa · Política catalana
Tresserras "Nosaltres el que volem és justament poder disposar d'uns instruments institucionals i jurídics que blindin els drets i les llibertats de la gent"
Indica publicitat