Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 22 de d'octubre del 2014 | 19:34
Notícia

El món ens mira, i cada cop més

Un nou estudi de Mèdia.cat, del Grup de Periodistes Ramon Barnils, ha apuntat a l'interès creixent que han suscitat les tres últimes diades catalanes a la premsa internacional, una dada que fa evident que el procés català interessa fronteres enllà, i cada cop més.

M. Folch · Un nou informe de Mèdia.cat, del Grup de Periodistes Ramon Barnils, titulat Ens miren: El procés català a la premsa internacional ha destacat l'interès creixent que els principals mitjans de comunicació i agències periodístiques internacionals demostren pel procés català.

A l'estudi, que es pot consultar al mateix web de Media.cat, s'hi analitza el discurs generat i el tractament informatiu dels 12 principals mitjans de comunicació del món (seguint el criteri Ross Dawson) respecte de les manifestacions de l'11 de setembre de 2012, 2013 i 2014, per tal d'avaluar-ne el punt de vista. 

Les conclusions de l'informe indiquen que, entre d'altres, el cas català interessa fronteres enllà "encara que doni la sensació que va anar a remolc d'Escòcia". Deixant de banda la profunditat de les anàlisis periodístiques, així com la qualitat de les informacions (Media.cat ressalta la importància dels corresponsals per a donar una cobertura i una contextualització pertinents), l'interès creixent en l'actualitat catalana a nivell internacional es mostra, sobretot, numèricament --pel nombre de peces dedicades entre el 2012 i el 2014.

Quant a l'anàlisi qualitativa, l'informe de Media.cat destaca les informacions de la BBC i del rotatiu americà The New York Times, els dos mitjans de comunicació més interessats en el procés català i que més temps i espai han dedicat al procés d'ndependència de Catalunya. Ambdós mitjans, el mateix 2012, ja van informar de manera prou extensa sobre la Diada de Catalunya, i aquest interès ha crescut fins a la Diada del 2014.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Miró: " Les tres variables que decidiran el desenllaç final"
Recull de premsa · Política catalana
Miró: "La via Suárez a la independència"
Recull de premsa · Política catalana
Pugès: "La postindependència"
Recull de premsa · Política catalana
Miró: " No hi ha res que posi més nerviós l'Estat que no saber per on vindrà el pròxim cop."
Recull de premsa · Política
Solé: "L'estratègia que amaga l'Operació Diàleg: recuperar el 'Pont Aeri"
Recull de premsa · Política catalana
David Miró: "Incentius electorals"
Notícia · Illes Balears
MÉS per Mallorca renova els seus òrgans directius
Notícia · Illes Balears
El futur del PSM i Més
Opinió · Política catalana
No tot és possible sempre
Recull de premsa ·
Miró:"La bogeria catalana"
Indica publicitat