Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 3 de de febrer del 2016 | 13:15
Notícia · Economia

Lluís Salvadó: "El que toca ara és fer una Hisenda més transparent i eficient que la Hisenda espanyola"

En una entrevista a La Vanguardia, el secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, afirma que "En impostos, ningú no haurà de triar entre dues legalitats".Lluís Salvadó, un dels homes forts d'ERC i la persona que ha estat encarregada de posar en marxa la Hisenda catalana, diu en aquesta entrevista que

encara queda molta feina per fer, tot i els avenços dels tres darrers anys, en què "s'han posat les bases dels projectes que ara hem de desenvolupar".

Insisteix en què "Construir una Hisenda pròpia comporta una part d'actuacions compatibles amb el marc legal vigent. Passar de quatre oficines obertes a centenars a través d'un conveni amb diputacions i ajuntaments és imprescindible per a un estat. Però també és bo per a una comunitat autònoma. Que un ciutadà no s'hagi de desplaçar cent quilòmetres per fer una gestió" i en què no hi haurà "xoc de trens, sinó de punts crítics. Serà quan es comuniqui als ciutadans i a les empreses que en comptes de pagar els impostos a través d'una pàgina web es faci per una altra"però es mostra convençut que abans que això arribi "haurem començat a dialogar".

Diu que "el nostre objectiu ara és construir les bases d'una Hisenda eficient i estar preparats per assumir la recaptació de tots els impostos""convèncer a tothom, independentistes i no independentistes, que hi sortiran guanyant".

Sobre el fet que el Constitucional hagi recorregut cautelarment l'article 4 de la Hisenda pròpia, el qual preveia la incorporació d'inspectors de l'Agència Tributària espanyola diu que 
"dificulta el pas, però no l'impossibilita" i que cal centrar els esforços en els recursos humans. "Nosaltres pensem en la incorporació urgent d'unes 150 persones perquè hem de donar-li gruix a la informàtica de la casa. Però haurem d'anar a una ampliació molt substancial quan recaptem tots els impostos".

Afirma que amb la nova Hisenda, que tindrà una fase de transició, "hi haurà estabilitat impositiva" i que volen millorar l'eficiència de la Hisenda espanyola en termes de recaptació: 
"Podrem recaptar més impostos. I Catalunya és una societat avançada. El nostre model no és el d'una reducció d'impostos. Volem un Estat de benestar el més avançat possible".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat