Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 19 de d'octubre del 2011 | 15:25
Notícia · Economia

El corredor mediterrani ja és oficialment una prioritat de la Comissió Europea

L'eix ferroviari connectarà el 2030 els ports de Barcelona, Tarragona i València amb Cartagena, Almeria i Algesires

L'eurocomissari Siim Kallas presenta els plans d'infraestructures per la UE fins el 2030

Brussel·les (ACN) · El corredor mediterrani ja és oficialment una prioritat de la Comissió Europea pel 2030. Brussel·les subvencionarà l'eix ferroviari de mercaderies que connecta la frontera francesa amb Barcelona, Tarragona, València, Cartagena i Almeria. Des d'Almeria, el traçat continuarà per l'interior fins a Granada, per arribar després a Algesires. L'eurocomissari de Transports, Siim Kallas, descarta la travessia central dels Pirineus, però preveu connectar Saragossa i Madrid amb Algesires i els corredors mediterrani i atlàntic. La Comissió Europea finalment ha optat per no mullar-se i apostar per "gairebé tots els grans eixos" proposats per l'estat espanyol, segons es recull en el document que ha donat als periodistes.

El corredor mediterrani s'ha inclòs "seguint tota la costa des de la frontera francesa via Barcelona i València, fins a Cartagena i Almèria", diu el text. "Des d'Almeria, segueix una ruta interior a Granada i després Sevilla". El mapa distribuït per la Comissió també mostra la connexió fins a Algesires.

El corredor atlàntic també ha estat acceptat com a prioritari per la CE. L'eix connectarà Portugal, via Madrid i Valladolid, amb el País Basc, "incloent Bilbao com a port principal".

El text de la Comissió indica que la travessia central dels Pirineus que el ministre José Blanco va pactar amb França "no es farà en el termini del 2030" perquè "els estudis sobre viabilitat encara s'estan fent". Amb tot, la CE deixa oberta la porta a aquest projecte "a llarg termini" ja que tant França com l'estat espanyol, diu, el volen.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat