Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 6 de de juny del 2013 | 20:18
Notícia · Economia

CCN: "La Catalunya independent és una oportunitat per les PIME i farà créixer el PIB"

El CCN ha publicat un estudi on hi assegura que la independència afavorirà les PIME, farà créixer el PIB i que un suposat boicot d'Espanya a productes catalans tindria un efecte "quasi nul".

Barcelona · La creació de noves empreses s'ha disparat un 20% aquest abril. Segons l'INE, el número d'empreses que es van crear a Catalunya l'abril passat va ser de 1.356, i els percentatges de proliferació de noves PIME's no para de créixer.

A aquest teixit empresarial que neix i a les petites i mitjanes empreses de Catalunya el Cercle Català de Negocis (CCN) s'hi ha dirigit aquesta setmana. L'entitat ha recomanat a aquest teixit empreasarial ─el 99,6% del teixit productiu del Principat─ que tinguin en compte l'hipotètic escenari de la Catalunya independent en els seus plans estratègics de futur.

El CCN ha publicat un estudi aquesta setmana on hi ha desvetllat tots els indicadors a tenir en compte per als plans de negoci a curt termini i en el supòsit que l'escisió d'Espanya del Principat es duu a terme. L'estudi, elaborat per Modest Guinjoan i Xavier Cuadras assegura que Catalunya tindrà més capacitat de decidir que no dins d'Espanya i que un boicot d'Espanya a productes catalans "tindria un efecte quasi nul". 

L'informe també augura que, en els primers quatre anys d'estat propi, el PIB català tindrà un creixement anual del 2,25% de mitjana dins les previsions de la UE i l'OCDE i que el PIB augmentaria per una inversió més alta en infrastructures i pel creixement de la demanda interna i de pressupost de la Generalitat. "L'estat català seria el quart amb un PIB per cap més alt d'Europa, després de Noruega, Suïssa i els Països Baixos" conclou.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat