Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 18 de de juny del 2009 | 16:22
Notícia · Economia

Els catalans cobrarien 2.500 euros més de pensió amb una Seguretat Social catalana

Barcelona · L'espoli fiscal que pateix Catalunya afecta tots els àmbits econòmics. Això mateix demostra un estudi del Cercle d'Estudis Sobiranistes (CES) que conclou que un català cobraria 2500 euros més de pensió si aquesta estigués regida per una Seguretat Social pròpia.

El treball, que porta per títol" La balança fiscal del sistema de Seguretat Social català amb l'Administració central" i del qual en són autores Elisenda Paluzie i Guadalupe Souto, posa llum a les xifres i arriba a la conclusió que, amb dades de 2007, la diferència entre el que aporten els catalans i el que reben a través de pensions és de 3.644 milions d'euros: l'1,85% del PIB i el 14,7% dels ingressos aportats al sistema.

L'estudi, per tant, conclou que un sistema de Seguretat Social propi català faria que els jubliats catalans cobressin unes pensions raonablement més elevades de les que perceben ara, gairebé 2.500 euros més. "Catalunya genera més ingressos a la Seguretat Social que la resta de l'Estat per la seva més alta taxa d'ocupació i per la seva major cotització mitjana", afirma el treball del CES, i afegeix que "el fet que la pensió mitjana no reflecteixi la major productivitat de l'economia catalana, provoca que aquestes pensions siguin inferiors a les que s'obtindrien amb un sistema propi de Seguretat Social".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat