Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 13 de de desembre del 2005 | 00:00
Notícia · Economia

Ibarretxe proposa un sistema tributari i financer propi reconegut per la UE


El lehendakari Juan Jose Ibarretxe va reivindicar ahir un sistema tributari propi per Euskadi reconegut per la Unió Europea i garantit únicament per les institucions basques en el context d’un nou estatus jurídico-polític. Ibarretxe va fer pública aquesta proposta en la inauguració d’unes jornades a Donostia per commemorar el 25è an El lehendakari Juan Jose Ibarretxe va reivindicar ahir un sistema tributari propi per Euskadi reconegut per la Unió Europea i garantit únicament per les institucions basques en el context d’un nou estatus jurídico-polític. Ibarretxe va fer pública aquesta proposta en la inauguració d’unes jornades a Donostia per commemorar el 25è aniversari del Concert Econòmic basc. A l’acte també hi va participar el comissari europeu d’Afers Econòmics i Monetaris, Joaquín Almunia. Ibarretxe va defensar “un estatus jurídic i polític nou aprovat per les institucions i ratificat mitjançant consulta democràtica per la societat basca”. El nou marc inclouria “un sistema tributari i financer propi, garantit i reconegut a Europa” una proposta que, pel lehendakari, “no és política ficció”. El lehendakari també va defensar el blindatge del Concert enfront les contínues actuacions dels tribunals i va reivindicar que Euskadi tingui representació a Europa per tractar qüestions relatives al seu sistema de finaçament.
Per la seva banda, el comissari europeu d’afers Econòmics i Monetaris, Joaquín Almunia, va afirmar que “Europa reconeix el Concert en la mesura que el Concert està reconegut a la Constitució espanyola, i és un element que forma part de l’estructura de l’estat espanyol”.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat