Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 13 de de maig del 2010 | 17:17
Notícia · Economia

Vaga general al sector públic el 2 de juny contra les mesures antisocials de Zapatero

Redacció · ACN · Comissions Obreres s'ha sumat a la vaga general del sector públic el 2 de juny anunciada anteriorment per l'UGT per protestar contra les mesures de reducció del dèficit anunciades per José Luis Rodríguez Zapatero. La decisió del president del govern espanyol de reduir el sou dels funcionaris un 5%, eliminar el xec nadó, o reduir despeses en pensions o dependència, han provocat l'oposició frontal de l'esquerra i dels sindicats de l'estat.

El secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i el secretari general d'UGT, Cándido Méndez, han mostrat el seu rebuig frontal a les mesures "dràstiques" que dificultaran el creixement econòmic, i han afirmat que Zapatero ha escollit "la pitjor de les vies" per donar resposta a la crisi.

Recordant la reunió que ambdós han tingut amb Zapatero, Toxo ha assegurat que a el president del govern espanyol no els ha demanat "ni comprensió ni afecte". Méndez, per la seva banda, ha exposat que durant les més de dues hores que ha durat la trobada "hi havia dues argumentacions paral·leles que no es creuaven, nosaltres fèiem un plantejament i el president del govern insistia en retallar la despesa". L'alternativa que havien presentat a Zapatero té a veure amb l'increment dels ingressos a través de la política fiscal, recuperant l'impost de patrimoni i de successions, incrementant l'IRPF per les rendes més altes, augmentant l'IVA per els productes de luxe, reforçant la lluita contra el frau fiscal i lluitant contra l'economia submergida.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat