Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 28 de d'abril del 2011 | 18:23
Notícia · Cultura

Joel Joan radiografia els abusos de poder

L'actor i director Joel Joan ha anunciat que prepara un nou film. Sota el títol 'Fènix 11·23' Joan ha explicat a l'ACN l'objectiu d'aquesta nova cinta: portar al cinema l'esperpèntica escena que van protagonitzar les autoritats el 2004 en acusar de terrorista Èric Bertran, un jove de 14 anys.

Barcelona · Situada a la tardor del 2004, la nova pel·lícula dirigida per Joel Joan posa de relleu el tan conegut com increïble episodi que va viure Èric Bertran l'any 2004, en què va ser acusat de terrorista informàtic per haver enviat correus electrònics a diferents supermercats demanant l'etiquetatge dels productes en la llengua pròpia del país. Trenta guàrdies civils van irrompre a casa seva quan només tenia 14 anys i l'Audiència Nacional Espanyola va arribar a exigir-li fins a 8 anys de reformatori per aquesta acció i per haver dit en declaracions oficials que ell 'només és català'.

La història d'Èric Bertran ja va inspirar Xevi Mató, que el 2005 va fer un reportatge sobre aquest capítol. Ara, però, la peripècia de Bertran arribarà a la gran pantalla. Joel Joan ha explicat aquesta setmana la pel·lícula 'Fènix 11·23' està destinada a denunciar la impunitat dels abusos de poder i les seves conseqüècies. El seu director també ha reivindicat una funció, sovint oblidada, del cinema: "Ha de ser un altaveu de les idees que sovint no apareixen als mitjans convencionals o apareixen manipulades. Cal utilitzar el cinema com a objecte de denúncia".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat