Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 29 de de setembre del 2008 | 16:18
Notícia · Cultura

"Què llegeixes", una eina de lectura en creixement

Barcelona · El director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, ha fet balanç del projecte Què llegeixes, que cerca, des de l'abril d'aquest any, potenciar la lectura en llengua catalana a través d'un fòrum a la xarxa. Segons Izquierdo, els resultats estan essent molt bons ja que prop de 3.500 persones i s'estan aconseguint els objectius pels quals es va crear Què llegeixes: "ajudar a fer els lectors més lectors i millors i a atreure nova gent a l'experiència lectora".


Un dels aspectes més positius de la iniciativa segons el director de l'entitat és que ha aconseguit crear una comunitat lectora real a través de la xarxa a través de la qual compartir tot allò que els usuaris experimenten amb la lectura d'un llibre i estimular a llegir llibres que altres ja han devorat. En una entrevista a Vilaweb, Oriol Izquierdo destaca també que 'Què llegeixes' mostra també que les noves tecnologies i la lectura no només no són incompatibles, sinó que poden arribar a ser dues eines que es complementen i es beneficien una de l'altra. I això és conseqüència, segons el propi Izquierdo, del fet que "la xarxa no té límits, no té fronteres. Pots dialogar amb lectors de qualsevol lloc i en qualsevol moment i anar tan a fons com vulguis".


D'altra banda, el director de la Institució de les Lletres Catalanes destaca que 'Què Llegeixes' ha sorprès fins i tot als seus creadors ja que ha provocat un gran dinamisme dins seu i els usuaris espremen el màxim les possibilitats que ofereix el portal. Un cop consolidat l'inici del projecte, Izquierdo anuncia que és el torn que 'Què Llegeixes' s'obri a les biblioteques i a les escoles per crear una gran comunitat lectora en català a la xarxa.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat