Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de març del 2009 | 17:35
Notícia · Cultura

Antoni Segura analitza el conflicte basc a "Euskadi. Crònica d'una desesperança"

Barcelona · Antoni Segura, catedràtic d'Història Contemporània i director del Centre d'Estudis Històrics Internacionals de la Universitat de Barcelona, analitza la història del conflicte basc en els darrers cinquanta anys en el seu darrer llibre titulat "Euskadi. Crònica d'una desesperança". Sense optimisme vers la desaparició de la violència a Euskadi i amb una certa desesperança per la resolució del conflicte armat, Segura escriu sobre la vida política a Euskadi des de l'aparició de l'organització armada ETA fins avui dia.

Des d'una documentació rigorosa i amb esperit divulgatiu, el director del Centre d'Estudis Històrics Internacionals posa sobre la taula la dificultat de conciliació a Euskadi i evidencia la encara gran distància que el separa d'altres conflictes armats com el d'Irlanda. "No és, ni de lluny, com altres conflictes dels quals m'he ocupat en els darrers anys" diu l'autor, "en què, tot i tenir amics i col·legues implicats en els mateixos, existeix un cert distanciament personal i sentimental". Antoni Segura se sent vinculat al País Basc i defuig de distanciaments amb el conflicte: "Tinc massa amics i coneguts, alguns malauradament ja desapareguts amb el pas del temps i, en ocasions, pels embats de la violència".

Segura desglossa amb profunditat les difícils relacions que mantenen l'Estat espanyol i Euskadi, les accions terroristes que s'han succeït en aquest període de temps, la lluita antiterrorista des del govern, les iniciatives polítiques com l'Acord de Lizarra o el Pla Ibarretxe i hi afegeix una gran quantitat de testimonis. L'últim bri d'esperança de l'autor roman a l'apunt final del llibre: Segura apunta quina podria ser la fi d'ETA.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat