Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 3 de de juliol del 2012 | 19:32
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació

Sàpiens publica la llista dels 462 catalans més vigilats pel franquisme

La revista catalana de divulgació històrica ha trobat la llista del règim franquista amb la qual controlava comunistes, democratacristians, sindicalistes, empresaris i d'altres catalans contraris al règim.

Barcelona · Comunistes, democratacristians, sindicalistes, empresaris, artistes i estudiants. En total: 462 catalans. La revista catalana de divulgació històrica, Sàpiens, ha publicat aquesta setmana un número on hi destaca els noms dels catalans més perseguits per Franco i el seu règim dictatorial.

"Per al règim franquista tots eren igual de sospitosos. Això ho prova la llista policial més extensa, diversa i detallada que mai s'ha trobat a Catalunya" ha publicat Sàpiens al seu número 118. El reportatge, que ha adquirit un gran ressò entre els mitjans de comunicació del país, revela noms com Andreu Mas-Colell, Miquel Roca o Montserrat Avilés, entre d'altres.

El reportatge, publicat de forma inèdita per Sàpiens, mostra una vertadera radiografia de la militància clandestina durant el franquisme, concretament en un dels moments més tensos i delicats de la dictadura: l'estat d'excepció del 1969. Podeu accedir a l'exclusiva de Sàpiens "Sota sospita. La llista completa: 462 catalans vigilats pel franquisme" clicant aquí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat