Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 28 de de desembre del 2012 | 18:56
Notícia · Comunicació

Ona Mediterrània: nova emissora en català a les Illes

En un clima polític i social de resistència absolut, el català i la comunicació han vist néixer a les Illes Balears un nou projecte: Ona Mediterrània. L'entitat Obra Cultural Balear (OBC) ha impulsat la iniciativa amb voluntat de subvencionar-se de manera privada a través d'accions.

Logo d'Ona mediterrània.

Barcelona · Aquesta setmana l'Obra Cultural Balear ha fet un pas més en la lluita a favor dels drets lingüístics dels ciutadans de les Illes Balears. L'entitat ha engegat l'emissora de ràdio Ona Mediterrània, al 90.8 de l'FM, una nova ràdio mallorquina exclusivament en català.

El projecte també ha estat impulsat per l'associació Voltor, un grup de ciutadans a les Illes, per tal d'omplir el buit deixat fa un any per Ona Mallorca i que va deixar les ones de les Illes sense emissores privades en llengua pròpia. Al territori, només l'emissora d'IB3, de titularitat pública, compleix l'article 4 de l'estatut d'autonomia i la llei de normalització lingüística, que obliguen a fer un 60% de la programació en català.

Els impulsors d'Ona Mediterrània han ideat dues fórmules d'accionariat per tal de mantenir la subsistència econòmica de l'emissora: d'una banda, es pretén llençar accions que es venen a 100 euros el títol (7.120 de les quals sortiran al mercat) i que es comercialitzaran entre la ciutadania, d'altra banda, es posaran a la venda un altre tipus d'accions amb poder decisiu les quals tindran un preu de 1.000 euros.

Segons indiquen els mitjans de comunicació, els creadors ja han rebut trucades d'entre la ciutadania interessant-se pel projecte. L'OCB té previst que les emissions regulars s'iniciïn a l'abril.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat