Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de novembre del 2011 | 17:51
Notícia · Comunicació

El Col·legi de Periodistes de Catalunya crida a desacatar els blocs electorals

La indignació dels periodistes del país per l'encara vigent sistema de blocs electorals ha portat el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) a fer una crida col·lectiva a la professió per instar a desacatar la injusta mesura.

Barcelona · Un cop més, el Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) ha protestat en contra del sistema de blocs electorals, una mesura que han d'acomplir els periodistes dels mitjans de comunicació públics i que consolida l'agressió a la llibertat informativa a Catalunya. Aquest cop, però, l'entitat ha anat més enllà. A un manifest publicat aquesta setmana, el Col·legi ha demanat a les direccions dels mitjans públics que no acatin la imposició dels blocs.

A través del manifest, el Col·legi ha instat els mitjans de titularitat pública a donar suport i empara a les mobilitzacions i protestes dels professionals per a denunciar i oposar-se, un cop més, al sistema de blocs electorals, una mesura que han denunciat per "injusta i antidemocràtica".

A l'acte de presentació del manifest, el President del Col·legi, Josep Maria Martí, ha sentenciat que els periodistes no poden quedar-se de braços creuats davant d'aquesta situació, i ha conclòs que l'organisme insta a desacatar la mesura perquè "no volem ser còmplices del que està passant": "Els blocs són una anomalia única a Europa". Podeu consultar el manifest aquí.

L'SPC, també en contra
Aquesta mateixa setmana, el Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) també ha emès un comunicat per mostrar el seu rebuig al sistema de blocs electorals. En aquest comunicat el sindicat ha qualificat els blocs com una "imposició antiprofessional i antidemocràtica", i ha sentenciat que cronometrar i pautar les informacions dels actes electorals als informatius "és traslladar-hi criteris polítics i de propaganda, un acte contrari al pluralisme, la neutralitat i la igualtat d'oportunitats".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat