Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de de juliol del 2010 | 16:15
Notícia · Comunicació

Mònica Terribas: "On és el pluralisme polític de l'Espanya plural?"

Barcelona · "M'agradaria que les persones que defensen el sector privat amb tanta contundència m'expliquin on està el pluralisme polític i l'Espanya plural de què tots parlen en les televisions privades espanyoles". Mònica Terribas, directora de Televisió de Catalunya, no ha cedit un mil·límetre a les pressions que sotmeten la televisió pública catalana a una representativitat allunyada de la perspectiva nacional catalana, i ha denunciat que fins i tot Televisió Espanyola no representa aquesta pluralitat en tant en quan "només parla de Catalunya i el País Basc quan hi ha conflicte polític".

Terribas ha deixat ben clars a una entrevista a l'ACN els objectius de la televisió pública catalana i el model que cal seguir: "Hem de tenir clares les conseqüències de l'ofensiva i tenir clar el model que defensem, que no sigui estrictament comercial, sinó el d'un servei públic clarament diferenciat". La principal responsable de la remuntada de les audiències de TV3 des de la davallada del passat 2008 ha defensat la televisió pública catalana en considerar que "no hi ha cap televisió tan observada a l'Estat com TV3" i ha corroborat que TVC "ha de representar totes les sensibilitats possibles".

"Hem de tenir clar què significa ser la televisió nacional de Catalunya i estar orgullosos de ser-ho" ha sentenciat Terribas, que ha definit la tasca de la televisió pública catalana com una televisió que representi "una llengua, una indústria, una cultura" i que, per tant, ha de ser nacional: "No cal que li posem res més" ha assegurat Terribas. Pel que fa als blocs electorals,Terribas ha conclòs que els professionals de la informació i la comunicació "continuarem reivindicant la capacitat de fer bé la nostra feina els 365 dies l'any, és tan senzill com això. Obeir el contrari és posar en dubte la feina que fem la resta de l'any".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat