
Barcelona ·
Respondre informacions esbiaixades no és l'única tasca del Col·lectiu Emma. L'entitat també felicita aquells mitjans internacionals que no cauen en els tòpics sobre la realitat catalana, com és el cas de l'article Doing business in Catalonia', publicat al Financial Times. El reportatge posa Catalunya com "una joia de la corona", però amb imperfeccions", explica els atractius empresarials del país i es fa ressò especialment d'opinions dels qui consideren que el model d'autogovern "crea obstacles burocràtics pels negocis", tot i que també destaca que Catalunya és el "major contribuent" als ingressos de l'Estat.
En aquest sentit, el Col·lectiu Emma ha felicitat al diari "especialment perquè algunes percepcions equivocades sobre Catalunya s'assenyalen i es responen, com que la llengua o l'autonomia són obstacles per fer negocis". En la resposta, l'entitat mostra el seu acord amb el fet que "les autonomies han creat un nou nivell de burocràcia a un estat ja inflat i ineficient com Espanya, però òbviament no es pot posar en el mateix sac a Extremadura, amb un 24% de funcionaris entre la població activa, i a Catalunya, amb un 8,8% (molt per sota la mitjana espanyola del 13,3%)".
D'altra banda, el col·lectiu es mostra escèptic respecte les "conclusions que s'extreuen de l'informe de l'IESE que afirma que una excessiva autonomia' és dolenta i que la independència seria dolenta per Catalunya degut al comerç de Catalunya amb Espanya". La resposta també destaca que Espanya compra productes catalans "per la seva qualitat i competitivitat, no per cap privilegi de pertànyer a la mateixa estructura política, i per tant no es pot assumir que una separació d'Espanya impliqués pèrdua de negoci".