Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 2 de de novembre del 2010 | 17:25
Notícia · Comunicació

Creixement continuat de l'ús del català a la xarxa Internet

Barcelona · La llengua catalana és pionera pel que fa als usos que se'n fa a la xarxa Internet. El Webmasters Independents en Català de Cultura i d'Àmbits Cívics (WICCAC), que estudia la presencia del català a la xarxa, porta molts mesos corroborant el que ja és una constant: el català és la llengua que cada cop més internautes utilitzen per comunicar-se.

El darrer estudi publicat per l'associació informa que el percentatge mitjà d'ús del català a la xarxa ha augmentat un 0,2 percentual per que fa al mes anterior, un creixement lleuger que ha fet ascendir les xifres en aquest darrer octubre fins al 59,36%. Els resultats de l'estudi del WICCAC també han indicat que algunes empreses de diversos sectors com són Maheso, MRW o L'òptica Universitària ja han inclòs les versions catalanes dels seus llocs web, i han celebrat, amb tot, que el sistema operatiu Ubuntu ja tingui la seva traducció a la llengua catalana. Per la seva banda, l'informe ha destacat que el periodista Albert Cuesta ha posat en marxa una campanya per demanar la traducció de la xarxa social Twitter al català.

El domini .cat, dels més segurs a la xarxa
Aquest estudi ha coincidit en el temps amb la publicació, aquesta setmana, d'un estudi que ha realitzat de manera independent la casa d'antivirus McAfee sobre la seguretat dels diferents dominis a la xarxa Internet. En un anàlisi de vint-i-set milions de webs de cent vint països diferents, els resultats de McAfee conclouen que el domini .cat, .travel, .edu, .jp (Japó) i .gg (Guernsey) són els més segurs, mentre que el més insegurs en termes de codis malignes - robar contrasenyes, vulnerabilitat del navegador, troians, etc.- és el domini .com.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat