Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 11 de de novembre del 2013 | 19:09
Notícia

"Ara estem vivint els errors de la Transició"

La periodista de Catalunya Ràdio ha lamentat a El Singular Digital que a dia d'avui Catalunya pateix "els errors" de la Transició i que el que avui vol Catalunya és democràcia.

La periodista i directora d'El Matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas, ha declarat a El Singular Digital que "ara estem vivint els errors de la Transició" a Catalunya: "Estem vivint la fi de les contradiccions a les quals ens va portar el final de la dictadura franquista".

"Espanya està formada per nacions sense estat al seu interior que no veuen reconegudes les seves pròpies aspiracions amb el temps. Estem demanant [a Catalunya] que s'exerceixi la democràcia, però aquqesta demanda entra en contradicció amb la literalitat del text que es va pactar durant la Transició. Aquella Constitució del 1978 està condicionant ara l'exercici democràtic a Catalunya" ha lamentat la periodista.

Finalment, l'entrevistada ha denunciat aquells qui consideren que els orígens del procés que viu Catalunya són només econòmics, com a causa de la crisi que viu el país: "Els qui creuen que el que està passant a Catalunya respon a la crisi econòmica s'obliden que el procés va començar el 2003, en època de bonança. Quan Catalunya demana un Estatut és perquè ja hi ha un desgast en el reconeixement de les competències que necessita Catalunya".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat