Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 30 de d'agost del 2011 | 13:05
La fotografia · Societat civil

Més de dues mil persones diuen l'últim adéu a Heribert Barrera

El Parlament va obligar a treure l'estelada que hi havia sobre el fèretre de Barrera, que va tornar a ser col·locada un cop fora. Pujol: ""President, vareu assumir un compromís amb el país, amb la justícia social, la llibertat dels pobles i sobretot la de Catalunya".

Multitudinari comiat a Heribert Barrera al Parlament, on més de dues mil persones van voler donar l'últim adéu al que fou, a més de president d'ERC i del Parlament de Catalunya, un incansable lluitador per a la llibertat del seu país. Més de 400 persones van omplir a vessar la Sala de l'Auditori del Parlament per assistir al funeral laic de Barrera, en un acte que va finalitzar amb crits a favor de la independència secundats per gran part dels assistents. Posteriorment, al llarg del matí, van ser més de dues mil les persones que van voler-se apropar a la capella ardent de Barrera.

Abans d'iniciar-se el funeral, s'obligà des del Parlament lamentablement a treure la bandera estelada que hi havia sobre el fèretre d'Heribert Barrera, que va col·locar-se novament un cop aquest va abandonar l'edifici.

En la cerimònia, foren l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, els encarregats de glossar la figura de Barrera. Davant d'un auditori carregat de representants dels partits catalans, en especial d'ERC, Jordi Pujol va prendre la paraula visiblement emocionat per destacar l'exemple de qui fou el primer president del Parlament restablert, necessari en uns moments en què el país travessa "un moment molt difícil". Pujol va emmarcar Barrera en "una generació que va somiar i que va lluitar per una Catalunya com a país i justa amb la gent", i va afirmar que per a ell el que comptava eren "els seus ideals i la contribució que podia fer a la seva pàtria", per això resistia bé les crítiques i mai va renunciar "a la seva manera de fer i de pensar".

Finalment, Pujol va destinar la darrera part de la seva intervenció ha enviar un missatge en primera persona a Barrera: "President, vareu assumir un compromís amb el país, amb la justícia social, la llibertat dels pobles i sobretot la de Catalunya, i si el vas poder mantenir durant 75 anys va ser gràcies al fet que eres home de valors sòlids i consistents, no líquids".

La següent intervenció fou la de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que malgrat afirmar que "avui vivim un dia molt trist", va destacar que "guanyem un referent per avançar per una Catalunya plena". De Gispert, com Pujol, va afirmar que Heribert Barrera "es va posar al servei de la pàtria", i el va posar com a exemple a seguir.

El punt i final a l'acte va arribar amb Els Segadors, al que va seguir un crit espontani de "Visca Catalunya Lliure", i altres de majoritaris en favor de la independència.

Capella ardent
Més de dues mil persones van visitar al llarg del matí la capella ardent amb les despulles de Barrera, instal·lada a la sala auditori de la cambra. La presidenta del Parlament i altres membres de la mesa i representants polítics van rebre el fèretre i la família en arribar al Parlament amb un minut de silenci. Acte seguit, va obrir-se la capella ardent al públic, entre les deu del matí i les dues del migdia, i ciutadans anònims i autoritats polítiques s'hi van passar per donar l'últim adéu a Barrera. El president de la Generalitat va apropar-se a la capella tot i que havia anul·lat la seva agenda, ja que diumenge va perdre la seva germana.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat