Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de de desembre del 2015 | 12:05
La fotografia · Societat civil

Jordi Cuixart és proclamat nou president d'Òmnium

Aquest cap de setmana Òmnium Cultural ha renovat  la seva junta, amb la proclamació de Jordi Cuixart  com a nou president i Marina Llansana  i Joan Vallvé com a vicepresidents.

"Treballarem incansablement per a un país millor i més just. Estem convençuts que es pot eixamplar la base social a favor de la independència i serà un eix de la nostra actuació" ha afirmat Cuixart.

"
En el tram final del procés sobiranista, el nostre compromís amb la majoria política del 27S és absolut. Si cal, estem preparats per a noves mobilitzacions, però el paper central és ara de les institucions. Als partits els demanem sentit d'Estat. l al nou Estat li exigim que sigui de tothom", ha afegit.


Els tres anteriors presidents de l'entitat, Jordi Porta, Muriel Casals i Quim Torra han donat suport públic a la candidatura de Jordi Cuixart. L'Assemblea General, celebrada a Barcelona, també ha aprovat el pla de treball 2016, centrat en eixamplar la majoria social sobiranista i alhora mantenir "un programa hereu dels que ens han precedit: llengua i cultura catalanes com a eix vertebrador de la cohesió social; igualtat per viure, diversitat per conviure".


Entres els representants associatius i polítics també hi han assistit Jordi Sànchez (ANC), Carles Puigdemont (AMI), Jordi Turull i Ramon Tremosa (CDC), Marta Rovira i Gabriel Rufián (ERC), Raül Romeva i Eduardo Reyes (Junts pel Sí), Antonio Baños (CUP), Jaume Asens (Barcelona en Comú), Antoni Castellà (Demòcrates de Catalunya), Francesc Matas (EUiA), Camil Ros (UGT), Carme Martínez (CC OO), David Minoves (CIEMEN), Mar Forcada (Plataforma per la Llengua), Xavier Cambra (FemCat) i Xavier Vinyals (Plataforma Pro Seleccions).


Els 24 membres de la nova junta


A les eleccions d'Òmnium per escollir més de mitja junta directiva de l'entitat, 19 dels 24 membres, s'ha proclamat oficialment l'única candidatura presentada "Òmnium: compromís amb el demà" encapçalada pel fins ara vicepresident Jordi Cuixart i Navarro. Nascut a Santa Perpètua de Mogoda, viu a Sabadell, és industrial, soci d'Òmnium des del 1996 i membre fundador de FemCat.


Completen la nova junta Marina Llansana (vicepresidència primera), Joan Vallvé (vicepresidència segona), Jordi Bosch (secretaria) i Eulàlia Solé, Elena Jiménez, Sergi Rovira, Montserrat Gimeno, Ismael Peña, Jordi Ferré i David Basora com a vocals, que ja formaven part de l'anterior junta, i s'hi incorporen 8 noms: Lluís Duran, Marina Gay, Carme Laura-Gil, Roser Sebastià, Clàudia Pujol, Marta Garsaball, Blanca de Llobet i Òscar Gimeno.


Els membres que no es renoven en aquesta ocasió i continuen fins a completar els 24 membres són els vocals Oriol Sagarra, Marta Colomer, Marcel Mauri, Isidor Marí i Pere Carles Subirà, tresorer.D'altra banda, Quim Torra, que havia assumit temporalment la presidència fins les eleccions, no ha renovat per motius personals, mentre tampoc repetiran el vicepresident Vicent Sanchis i els vocals Gerard Birbe, Lluïsa Julià, Màrius Garcia i Llorenç Maristany.


En llistes obertes, s'han emès 5.719 vots i el presidenciable Jordi Cuixart és qui ha rebut més suport amb 5.450 vots. Diversos socis d'Òmnium han votat  de manera presencial abans de l'assemblea, però els més de 50.000 socis també ho van poder  fer anticipadament a traés del vot electrònic o fins dijous a les respectives seus territorials.





Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat