Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 8 de de juliol del 2009 | 14:04
La fotografia · Societat civil

Bany d'estelades per rebre el Tour

Barcelona ·

Això és el que pretenen diversos sectors de l'independentisme que, davant el pas del Tour de França per Perpinyà, Andorra i el Principat volen instigar la gent a rebre la cursa amb estelades per tal de fer visibles les aspiracions nacionals dels Països Catalans.


Esquerra, d'una banda, i la CUP de Girona, juntament amb Maulets, de l'altra, han fet la crida a la gent a treure les estelades. Els darrers han criticat la despesa que suposarà el pas de la prova per la ciutat i han fet una crida "a tos els veïns dels carrers per on passa la cursa ciclista. Cal que engalanin els seus balcons i terrasses amb estelades. Cal fer notar la catalanitat de Girona davant una prova esportiva carregada de simbolisme jacobí francès i que té un seguiment mediàtic massiu". A més, la candidatura municipalista afegeix que "cal que siguem imaginatius i no descartar res, ja que el boicot es pot expressar de moltes maneres". En aquest sentit, ambdues entitats muntaran paradetes on es puguin adquirir estelades i han anunciat una manifestació el dia que comenci l'etapa a Girona.

Esquerra ha assenyalat que el pas del Tour per terres catalanes és una "oportunitat excel·lent perquè els independentistes, la gent d'Esquerra, contribuïm una mica
més a difondre al món la nostra voluntat d'assolir la plena llibertat com a poble i la necessitat que s'exerceixi el dret a l'autodeterminació dels Països Catalans". En aquest sentit, la formació republicana anima a la gent a sortir amb estelades per tal de "demostrar que el poble català vol el dret democràtic a decidir el seu futur col·lectiu" "davant les campanyes d'intoxicació que els nacionalismes d'estat espanyol i francès fan contra la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra nació en mitjans de ressò internacional".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat