Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de de desembre del 2011 | 19:40
La fotografia · Política

CiU vota contra la investidura de Mariano Rajoy

El portaveu de la federació al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, que va sorprendre ahir amb una dura intervenció durant el debat d'investidura, ha justificat avui el vot negatiu: "va semblar que Rajoy no desitgés el nostre vot".

Amb contundència ha iniciat el portaveu de CiU al congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, la nova legislatura durant el debat d'investidura de Mariano Rajoy com a president del govern espanyol. El líder d'Unió va dur a terme ahir una dura intervenció reclamant una solució pel dèficit fiscal, i va afirmar que és una realitat "amplament assumida" entre els catalans que "Espanya ens està fent més pobres". "La gent està tipa i raons no li falten", va dit el dirigent de la federació. Duran també va reclamar a Rajoy el pagament del fons de competitivitat i la disposició addicional tercera de l'Estatut.

Davant les respostes evasives de Rajoy, CiU ha votat contra la investidura del ja president espanyol, "per coherència" amb els seus plantejaments i compromisos electorals adquirits davant la societat catalana, com el pacte fiscal. "Ahir Rajoy no només no va ser receptiu a aquesta qüestió, sinó que pura i simplement la va despatxar amb un no toca", ha dit Duran als passadissos del Congrés després de la reunió del seu grup parlamentari. El portaveu de CiU també ha recordat que Rajoy no va adquirir "cap compromís clar" respecte al Fons de Competitivitat ni en altres matèries com el Corredor Mediterrani.

Duran també ha recordat que CiU comparteix la necessitat de racionalitzar l'Administració, però no de la recentralització que segons ha apuntat s'amaga darrere les propostes de Rajoy de dur a terme, per exemple, un pla integral de Turisme, una competència exclusiva de les CCAA. "El que està fent -amb aquest pla- és suplir i laminar les competències de les CCAA", ha dit.

Segons el portaveu de CiU a Madrid, a la seva formació "li hagués agradat moltíssim abstenir-se", i de fet "veníem amb aquesta idea", però Rajoy "no els ha donat cap motiu" i, "al contrari, va semblar que no desitgés el nostre vot".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat