Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 8 de d'abril del 2010 | 14:48
La fotografia · Política

Vicepresidència presenta el primer Pla d'Acció Exterior de la Generalitat

Barcelona · Josep-Lluís Carod-Rovira, acompanyat de la viceconsellera d'Afers Exteriors i Cooperació, ha presentat aquesta setmana el primer document d'orientació de la política exterior

de l'executiu català: el nou Pla de l'Acció Exterior del Govern de Catalunya 2010-2015 (PAEGC). El document, que pretén unificar objectius en l'acció del departament per obtenir una gestió òptima de la política exterior de la Generalitat de Catalunya, ha estat presentat pel vicepresident de la Generalitat com un "autèntic motor de progrés i benestar".

El document, que segons vicepresidència ha estat dissenyat per la "defensa dels nostres interessos econòmics, socials, culturals i polítics", planificarà l'acció futura del departament amb l'objectiu de fer que Catalunya sigui "un actor global responsable, eficaç, influent i de prestigi" dins el panorama internacional. "Fins aquest moment però -ha dit el vicepresident de la Generalitat-, el Govern no s'havia fixat l'objectiu d'integrar en una única estratègia les diverses iniciatives i actuacions exteriors que es porten a terme, per garantir la perdurabilitat i la transversalitat de l'acció exterior de Catalunya. I durant aquesta darrera legislatura hem treballat per aconseguir la unitat en l'acció exterior del Govern".

En aquest sentit, Carod-Rovira ha informat que els principals eixos que presenta el Pla de l'Acció Exterior per guiar les accions del departament són "l'alineament d'objectius sectorials amb una mateixa visió estratègica, la unitat en la direcció política, la racionalització de l'arquitectura institucional i el disseny de mecanismes eficaços de direcció i de coordinació interdepartamental". Per la seva banda, la viceconsellera d'Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell, ha destacat que el PAEGC expressa "la voluntat d'un Govern en la seva globalitat de ser presents al món, per defensar el conjunt d'interessos i valors del país i explotar al màxim tot el seu potencial" i ha afirmat de manera rotunda que "l'acció exterior del Govern ha d'assumir el repte de contribuir a posicionar Catalunya al món com a motor de desenvolupament econòmic i pol d'excel·lència i innovació en el coneixement".
Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat