Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 19 de de setembre del 2016 | 10:36
La fotografia · Política catalana

President Mas: "Estic 100% segur que durant el 9N vam obeir el mandat de la gent, que és el que ha de fer un demòcrata"

Mas ho ha afirmat en un acte de reconeixement a Arenys de Munt organitzat pels promotors de la consulta el 13 de setembre de l'any 2009. 

A l'acte també hi ha participat el portaveu del partit al Congrés, Francesc Homs, que ha assegurat que declararà demà "en nom d'un país, representant la voluntat insubornable de la llibertat de Catalunya". L'acte de reconeixement als imputats del 9N ha aplegat a més de 600 persones a la plaça de Catalunya d'Arenys de Munt. I en aquest sentit, Mas ha agraït l'escalf dels presents i ha recordat la seva declaració davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya: "Demà aniré a Madrid, no estaré davant d'un tribunal, estaré al carrer com vosaltres el dia que em vau donar suport. Hi seré també per representar-vos i transmetre el vostre suport".

El president Mas ha reivindicat que el 9N es va obeir el mandat de la gent "de manera pacífica i cívica, amb paperetes i urnes". I ha recordat la consulta del 13 de setembre de l'any 2009 d'Arenys de Munt relacionant-la amb el 9 de novembre del 2014: "Aquella llavor que vosaltres vau plantar al 2009, la vam estendre a tot Catalunya el 9 de novembre".

Finalment, Artur Mas ha lamentat el dèficit demòcratic de les institucions de l'Estat per afrontar el repte català. "Portem cinc manifestacions massives en quatre anys", ha remarcat Mas, tot afegint que la resposta "és no moure ni un dit, només mouen els tribunals, la fiscalia i els despatxos dels Ministeri de l'Interior amb maquinacions fosques com l'Operació Catalunya".

Pel que fa a Francesc Homs ha emplaçat els arenyencs a "defensar els valors democràtics, perquè no només interpel·la els independentistes; sinó que també interpel·len qualsevol demòcrata". El portaveu del partit al Congrés dels Diputats ha reblat que "haver de declarar per posar les urnes no té ni cap ni peus, perquè en una societat democràtica les urnes s'han de defensar amb ungles i dents".











Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat