Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 16 de de desembre del 2013 | 18:36
La fotografia

Junqueras: "Mai havíem arribat tan lluny, mai havíem sigut tants i mai havíem tingut tanta força"

En un acte històric i dels més plurals d'Esquerra, el president del partit, Oriol Junqueras, ha exclamat que l'oportunitat històrica és única i que "mai havíem arribat tan lluny, mai havíem sigut tants i mai havíem tingut tanta força".

Barcelona · Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana, ha afirmat aquesta setmana a l'acte històricament transversal de partit, Votar és la via. Tots per un nou país, que 'l'Estat espanyol converteix la independència en sinònim de democràcia".

"Quan els dirigents espanyols ens diuen que estiguem tranquils, ens estan dient que ho hem d'estar perquè no ens deixaran votar, negant-nos el nostre dret més bàsic que és el dret a votar" ha afegit.

A l'acte, que hi ha assistit personalitats com els escriptors Màrius Serra i Empar Moliner, el filòsof Josep Maria Terricabras, els humoristes Peyu i Josep Maria Mainat, el jutge Santiago Vidal, la cuinera Ada Parellada, l'actor Juanjo Puigcorbé i els músics Pep Sala i Joan Fortuny,  Junqueras hi ha afegit que "a la comunitat internacional li és molt més fàcil posar-se al costat dels demòcrates, aquells que volem que tothom pugui votar, que posar-se al costat d'aquells que volen negar que la gent pugui votar". Per això, ha volgut 'donar les gràcies a aquesta fàbrica de generar independentistes, que és l'Estat espanyol'.

Respecte a la pregunta, Junqueras ha insistit en què "per a nosaltres la pregunta havia de marcar l'horitzó al qual volíem arribar. No podíem renunciar a votar sobre la Catalunya independent, com reclama la majoria social del país". I s'ha mostrat convençut que "la pregunta que tenim és fins i tot millor que la que nosaltres proposàvem, encara que només sigui perquè som molts els que la defensem".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat