Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 17 de de març del 2010 | 15:12
La fotografia · Cultura

Els Amics de les Arts, triomfadors absoluts dels premis Enderrock 2010

Barcelona · Si bé la tendència a l'aparició de nous grups musicals a l'escena catalana és un fet incontestable, aquesta setmana els Premis Enderrock 2010 han demostrat que aquest augment és imparable i que calen nous espais per acollir l'ampli gremi musical català.

La gal·la d'entrega dels premis musicals d'enguany s'ha celebrat a la sala Bikini, un recinte que ja ha quedat petit per una celebració d'aquestes dimensions però que ha servit per catapultar la revelació musical d'aquest any: Els Amics de les Arts. L'irreverent i brillant grup, que havia passat gairebé desapercebut a l'anterior edició dels premis, s'ha endut aquest any set dels guardons que atorga la revista Enderrock, d'entre els quals s'hi troba el de millor disc pel seu darrer treball Bed & Breakfast.

Tot i que Els Amics han estat indubtablement el centre d'atenció de la cerimònia, en Pep Gimeno "Botifarra" també ha destacat en aquesta gal·la de sector musical del país. El "Botifarra" s'ha endut quatre guardons, el més important dels quals és el de millor artista de folk, i el veterà Quimi Portet ha tornat a centrar totes les mirades en aquesta gal·la dels premis Enderrock que 2010 i s'ha endut el guardó a millor artista de l'any tant pel seu darrer àlbum "Viatge a Montserrat".

Pel que fa a l'únic guardó que es mantenia en secret, la crítica ha decidit que el Premi Joan Trayter d'enguany és per al compositor i productor Pau Vallvé, alter ego d'Estanislau Verdet, que s'ha emportat el premi per la brillant producció que ha fet al disc "Linòleum", el primer de la seva companya Maria Coma. Altres dels premiats han estat "Now!" de The Pepper Pots, com a millor disc català en altres llengües, "Eufòria 5 - Esperança 0" de Mazoni, com a millor disc de pop-rock, Cesk Freixas com a millor artista i Gerard Quintana, com a millor disc pel seu darrer treball "Deterratenterrat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat