Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 19 de d'abril del 2013 | 19:11
La fotografia

Junqueras a València: "La nova República Catalana no podrà oblidar el conjunt de la nació"

Oriol Junqueras ha viatjat fins a València per a assistir a la conferència 'Catalunya independent... i el País Valencià què?', en la qual hi ha assegurat que "l'àmbit nacional és un, però que això no vol dir que l'estatalitat sigui sempre una".

Barcelona · El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha sentenciat a València que des del Principat "necessitem tenir al nostre abast i al servei dels nostres conciutadans les millors eines possibles, i la millor d'aquestes eines és un estat propi".

El líder d'ERC ha constatat que Espanya "nega el nostre dret a decidir com a subjecte polític i jurídic" i que ha de ser la democràcia la que determini el marc legal: "Si Espanya ens nega el nostre dret com a decidir com a subjecte polític i jurídic, aleshores ens haurem d'emparar en el dret internacional, en la jurisprudència de la Cort Internacional de Justícia i, en definitiva, en la democràcia".
Hi haurà molts elements en comú que no són només la cultura, la llengua i la història, sinó també el futur"
Respecte al País Valencià, Junqueras ha reconegut que el nivell de consens és diferent al Principat de Catalunya que al País Valencià, però ha matisat: "Des del punt de vista d'Esquerra Republicana l'àmbit nacional és un, però això no vol dir que l'estatalitat sigui sempre una, malgrat que a nosaltres aquesta estatalitat ens agradaria compartir-la".

En paraules de Junqueras, la nova República Catalana no podrà "oblidar el conjunt de la nació" i els interessos comuns del seu àmbit nacional "perquè hi haurà molts elements que tindrem en comú que no són només la cultura, la llengua i la història, sinó també el futur, l'economia i la voluntat de ser alguna cosa en comú".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat