Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 29 de d'octubre del 2012 | 18:33
La fotografia

Els Octubre premien Carod-Rovira, Cruanyes, Llopis i Soldevila

Dues cares conegudes destaquen entre els guardonats d'enguany: Carod-Rovira per l'obra 'La passió italiana', i Toni Cruanyes per l'obra 'Un antídot contra l'extrema dreta'.

Barcelona · La 41a edició del Premis Octubre de València han premiat aquesa setmana l'obra memorialística La passió italiana del polític Josep-Lluís Carod-Rovira amb el guardó Andròmina de narrativa. La novel·la de Carod narra l'experiència de l'escriptor per Itàlia tot incorporant els seus referents de la cultura catalana que li serveixen, entre d'altres coses, per lligar les reflexions.

Tomàs Llopis també ha estat guardonat per l'obra Hi ha morts que pesen cent anys, una novel·la història que narra la història d'una família, els Facadell, des de l'expulsió dels moriscos fins a les segons germanies. Acaba amb un epíleg de l'inici de la Batalla d'Almansa.

Per la seva banda, el Premis Octubre d'enguany també han guardonat Toni Cruanyes amb el Joan Fuster d'assaig per l'obra Un antídot contra l'extrema dreta. Aquest assaig versa sobre l'extrema dreta europea tot estudiant exemples de països concrets.

Finalment, el premi Vicent Andrés Estellés de poesia se l'ha endut Josep Anton Soldevila, llicenciat en Ciències Econòmiques i Màster en Desenvolupament de Recursos Humans, per l'obra El mur de planck. Els quatre guardonats han rebut un homenatge en la gala literària que s'ha celebrat a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat