Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 13 de de desembre del 2005 | 00:00
Editorial · Política

DOS ANYS DESPRS...


Dos anys després del govern tripartit els clarobscurs són evidents. Es podria fer sang, amb una crítica dura, però cal tenir en compte que aquest govern ha sigut la primera experiència d’alternança política des del franquisme en un país acostumat a la dualitat d’un poder de CiU a la Generalitat i dels socialistes al món mun Dos anys després del govern tripartit els clarobscurs són evidents. Es podria fer sang, amb una crítica dura, però cal tenir en compte que aquest govern ha sigut la primera experiència d’alternança política des del franquisme en un país acostumat a la dualitat d’un poder de CiU a la Generalitat i dels socialistes al món municipal. Ara, amb aquest govern, hi ha una experiència que calia passar tot i que, possiblement, el fet de què governin els mateixos a la Generalitat, a la Diputació i a l’Ajuntament és, potser, un pèl massa i requeriria un reequilibri polític. Amb tot, Catalunya està en una conjuntura de deixar les crítiques per un altre moment i no és l’hora del tripartit sinó l’hora del quatripartit. És ara prioritari aprovar l’Estatut sense perdre la dignitat i que sigui una eina eficaç per avançar en la nostra reconstrucció nacional.
Si no hi ha Estatut, o es retira degut a la seva desnaturalització, serà hora d’eleccions anticipades i seran els ciutadans els que amb el seu vot valoraran el tripartit i l’oposició. Però si el govern de la Generalitat volgués continuar fins el final d’aquesta legislatura és molt important que en el “pinyó” de la plaça de Sant Jaume s’hi integrin dones i homes del tripartit amb la ferma voluntat de treballar amb complicitat per enfortir aquesta opció política plural, evitant enfrontament continus que desqualifiquen el tripartit davant de la ciutadania.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat